Fakta

 

Født              07.10.88

Familie         Mamma, pappa, ei lillesøster og en lillebror

Bosted          Oslo

Klubb           Ring IL

Utdanning   Medisinstudent ved Universitetet i Oslo

Lag                Norges Skiforbunds allroundlag

 

 

Jeg er født og oppvokst på Ring, ei lita bygd i nordre del av Ringsaker kommune. Med lysløypa 200m unna småbruket jeg er vokst opp på, var det naturlig å gå på ski fra jeg var liten. I begynnelsen var det skileik og fellestreninger med Ring IL.

Det var da jeg skulle begynne på videregående skole at jeg virkelig bestemte meg for at jeg skulle bli skikkelig god til å gå på ski. Jeg hadde 3 knallfine år på NTG Lillehammer. Det å kunne kombinere skolegang med det å gå på ski, var en optimal kombinasjon for min del. I løpet av disse årene lærte jeg det å trene to økter om dagen, og fikk et lite innblikk i hva det ville si å være toppidrettsutøver. NTG var derfor et meget bra springbrett inn i toppidrettskarrieren.

Jeg var aldri noen «barnestjerne» på ski. Jeg er ikke et langrennstalent, men heller et treningstalent. Det er gjennom knallhard, målrettet jobbing over mange år at jeg har kommet dit jeg har kommet. Tålmodighet har også vært en av mine styrker. Det tar tid å bli god til å gå på ski, og det krever mange år med god trening. Kvalitet går alltid foran kvantiet, og gjennom fokus på hver eneste økt, skal jeg nå de målene jeg har satt meg som langrennsløper.

Etter en god sesong, sesongen 2013/2014, er jeg i dag en del av det norske allroundlandslaget i langrenn. Jeg er en del av en treningsvillig gjeng som gir alt på hver eneste trening, slik at vi både som lag og individuelle utøvere skal nå de målene vi har satt oss. Gjennom det å være en del av et lag med så høyt sportslig nivå, gjør det at en alltid får en pekepinn på hvor en står i forhold til de beste. Det er samtidig viktig å gjøre de treningsmessige valgene som er rett for seg selv. Dette er noe jeg har stort fokus på og som jeg har med meg i bakhodet på alle samlinger og fellestreninger.

I tillegg til idrettskarrieren min, er jeg medisinstudent ved Universitetet i Oslo. Jeg har kommet omtrent halvveis i studiene mine. Selv om jeg gjerne skulle gjort begge deler samtidig, så er reisebelastningen såpass stor fra idretten, slik at det er vanskelig å være nok tilstede på den obligatoriske undervisningen ved universitetet. Heldigvis, for pasientene sin del, har vi en del obligatorisk undervisning…. Det er en tid for alt, men nå ligger mitt fokus på det å gå fort på ski. Når den tid er over, er det lege jeg skal bli.

Livet som toppidrettsutøver er spesielt, og vi blir sett på som særinger. Det skjønner jeg også veldig godt. Når en dag består av trening, mat og søvn, så skjønner jeg at folk kan oppleve dette som spesielt. Jeg trives særdeles bra med det jeg gjør, og er heldig som får mulighet til å leve ut drømmen min som langrennsløper. Hadde jeg ikke hatt gleden av å drive på med det jeg gjør, så kunne jeg bare pakket sammen sakene min med en gang. For å gi det som kreves, må motivasjon og fokus være på topp hele tiden. Det er på denne måten at mål kan nås, og jeg har tenkt å nå mine mål!!!!