Sommertreningen er gjennomført og jeg føler absolutt at sesongen 2018/2019 har begynt på en bra måte. Relativt mye å gjøre frem til slutten av juni da jeg hadde eksamen på skolen. Når en skal trene to ganger om dagen, lese til eksamen og helst ha tid til litt annet også, så er det ikke så veldig mye tid igjen….

Kjente derfor at jeg fikk en skikkelig boost etter at denne perioden var over og jeg kunne begynne å slappe av litt mer mellom øktene. Hovedfokus så langt har vært letterreng og det å få trent relativt mye volum.

De første konkurransene er også unnagjort. Blink-festivalen 2018 i Sandnes er historie.

Torsdag var det Lysebotn Opp. 7,5 km med blodslit oppover hårnålssvinger og særs bratte partier. Har kjent i det siste at sommerformen er bra, så jeg håpet virkelig å kunne vise meg fra min beste side (sommerstid) i motbakkene fra Lysefjorden og opp.

Det skulle vise seg å bli mer dramatisk enn som så. Med ca 10 min igjen til start, under siste del av oppvarmingen min, ser jeg en løper som ligger i grøfta. I refleks stopper jeg opp for å se om det er noe jeg kan bidra med, og ser raskt at det var det faktisk. Han hadde rett og slett fått staven sin gjennom leggen. Ikke et pent syn, for å si det sånn, men jeg går rett inn i legerollen og det viktigste i en slik situasjon er å holde hodet kaldt og å tenke klart. Mange blir stresset av synet og skaper unødvendig mye uro på grunn av det.
Det handlet om å få hjulpet løperen best mulig frem til luftambulansen kom til stedet, og det tror jeg vi klarte på en relativt god måte. Håper han er back in b så fort som mulig!

Etter å ha fått gjort det jeg kunne gjøre, var det tilbake til konkurransemodus. Jeg prøvde i alle fall det, selv om det bisarre bildet lå igjen på netthinnen.
Starten av rennet ble utsatt som en følge av hendelsen, men det ble allikevel dårlig tid til oppvarming for min egen del. Fikk 10 min på rulleski igjen før jeg skulle starte, så da var det bare å gjøre det beste ut av situasjonen.
Kjente raskt at jeg hadde en bra dag og tok tidlig føringen oppover i bakkene. Fikk med meg Kruger på hjul og etter hvert klarte Holund å tette luka opp til oss. De andre ble kjørt av raskt og vi hadde god klaring ned til dem.
Etter å ha dratt store deler av løpet oppover begynte de to andre å kjøre på litt med 2 km igjen. Jeg bet meg fast og klarte å karre meg med videre. Med ca 500m igjen tenkte jeg at jeg måtte prøve på et lite stunt og å gå for en langspurt. Gjorde et ærlig forsøk og akselererte, men da Kruger svarte på farten min rask, skjønte jeg at det bare var å legge seg inn igjen bak. Når de da satte inn det siste giret var det tomt for krefter hos mr Sveen. Da handlet det kun om å komme seg over målstreken. Den følelsen av å krysse målstreken var helt herlig. Det var null krefter igjen og endelig kunne jeg slappe av.
Ble til slutt nr 3 bak to habile skiløpere, Kruger og Holund. Viser at jeg er godt i rute og at jeg er helt der oppe der jeg hører hjemme; i verdenstoppen!! Med en litt spesiell oppladning til løpet, så var jeg meget godt fornøyd med det.

 

Fredag var det fellesstart i Sandnes. Et relativt high-risk løp med mye fart og spenning. Folk knekker staver som kjeks og det er noen som er villige til å ofre mer enn andre for å komme seg frem i feltet. Kjente fra start at jeg også denne dagen hadde en bra dag. Jeg og Sindre Skar prøvde å rykke fra ca halvveis, men ble raskt tatt igjen av Ustjugov og resten av gjengen.
Har knekt minst 3-4 staver i dette løpet tidligere år, men var ekstra bevisst på dette og prøvde så langt som mulig å holde meg unna trøbbel. Lå stort sett topp 10 hele veien og på sisterunden begynte jeg å avansere som planen var. Med 3 svinger igjen var jeg oppe på 4. Plass og absolutt på skuddhold. Da kommer en løper og kjører staven min tvers av. Med én stav igjen, blir det vanskelig å spurte. Selv om løperen var lei seg i etterkant, så hjelper det meg pent lite, men slike ting skjer i rulleskirenn. Skuffet der og da, men det gikk relativt raskt over.

 

 

Kroppen fungerer altså bra om dagen og rennene i Sandnes er absolutt fin motivasjon å ha med seg inn i høsttreningen. Jeg er klar for å legge ned en knallbra jobb slik at ting blir enda noen hakk bedre til det braker løs på Beitostølen om ca 3 mnd!!!
Jeg reiser på høydesamling i Italia fra 20/8.

Gleder meg til å ta fatt på hver eneste treningsdag fremover!!

 

Samarbeidspartnere