Da var det på høy tid med en oppdatering fra langrennsverden igjen. I morgen er det klart for sesongåpning her på Beitostølen. Sesongen 2017/2018 er rett rundt hjørnet og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang!!!

Foto: Jon Olav Nesvold/ Bildbyrån

Kom hjem fra høydesamling i Val Senales i Italia for ca halvannen uke siden. 3 uker i tynn luft gjorde seg og vi var heldige med forholdene da vi var der nede.

Selve plassen er ikke helt det store. Lengst oppe i dalen og i bunn av denne ligger hotellet vi bor på. Drøyt 2000 moh. Herfra går gondolen opp til breen hvor vi går på ski og den ligger på ca 3000 moh. Da er det viktig å ta det pent…. De første dagene kjennes det bare ut som en dasser rundt oppe på breen, men pulsen er allikevel høy. Dette begynner å normalisere seg etter et par-tre dager. Vi måler laktat og sjekker puls for å hele tiden se at den subjektive følelsen samsvarer med det objektive.

 

Førsteøktene er stort sett på ski på breen, også trener vi barmark på ettermiddagen. Enten løp, rulleski eller styrke. Det har vært noen dager med dårlig vær og mye vind slik at vi ikke kom oss opp på ski, så da har det blitt to økter nede.
Det fine er at i de periodene med fint vær, kan vi gå på ski på morgenen også er det short og t-skjorte nede i dalen på ettermiddagen.

Gjennomførte også et 3-ukers langt høydeopphold i slutten av august/begynnelsen av september. Da i Livigno og Seiser Alm. Dette ble også et meget vellykket høydeopphold!

 

Selv om jeg har valgt å gjøre noen litt annerledes økter i oppkjøringen til denne sesongen, så føler jeg at det er valg jeg har tjent på og som har gjort meg til en bedre skiløper. Med mye fokus på letterreng og teknikkene der i vår/sommer, føler jeg at jeg har tatt et steg her.

Fra august og utover har jeg kjørt mye av det «tradisjonelle» som jeg vet fungerer. Har hatt veldig bra stigning på formen gjennom treningssesongen, noe også de objektive testene jeg gjennomfører på rulleskimølla har vist.

I helga skal jeg gå 15km klassisk på fredag og 15km skøyting på søndag. Hovedfokus ligger helt klart på skøytingen, men målet er å gå to gode renn her på Beitostølen. En god start gjør det meste vesentlig enklere for det som skal skje fremover.

 

Jeg føler meg godt forberedt og gleder meg virkelig til å ta fatt på en ny sesong. Det er tross alt for å gå fort i skirennene at jeg trener, så det skal bli godt å komme i gang. At jeg er spent, skal jeg ikke legge skjul på, men har hatt så mange gode hardøkter gjennom høsten at det er helt klart en trygghet å ha med seg. Normalt er godt nok!

 

Lets go!!!!!!!!

 

Samarbeidspartnere