Jeg er for tiden på høydesamling i Val Senales i Italia. To av tre uker er gjennomført og det begynner virkelig å dra seg mot sesongåpning på Beitostølen.
Høydeoppholdet har vært veldig bra så langt. Fått gjennomført gode skiøkter både oppe på breen og nede på barmark.
Været har stort sett vært upåklagelig. Sol fra skyfri himmel og strålende skiføre. Rett og slett ingenting å klage på.

Treningsmessig blir det stort sett ski på førsteøkta, mens andreøkta enten gjennomføres på rulleski eller løping.
Breen vi går på ski på ligger ca 3000 moh, så en kjenner virkelig høyden der. Det gjør sitt til at tempoet, i alle fall de første dagene, blir relativt pent. Vi har god kontroll på det vi driver med oppe i høyden med både subjektiv følelse, puls og måling av laktat.

Har til nå gjennomført 3 gode hardøkter. Jeg ser at jeg er godt forberedt og har helt klart tatt steg fra i fjor. Det er en god følelse å kjenne på, og det gir meg trygghet inn mot konkurransesesongen. Jeg har fått trent veldig bra gjennom hele treningssesongen og føler meg rett og slett godt forberedt. Dette blir gøy!!!

Kommer hjem fra høyden 9/11 også går sesongens første renn på Beitostølen fra 18/11. Ikke tvil om annet enn at åpningsrennene er viktige, men det er samtidig viktig å huske på at sesongen er lang og det er ingen grunn til å stresse dersom det ikke blir 100% der. Jeg kommer til å gå fort på ski, det er ingen som helst grunn til at jeg ikke skal gjøre det.
Målet er å gå fort nok på Beitostølen slik at jeg er klar til WC på Lillehammer første helga i desember. Helga etter er det 30km fristil i Davos og det er helt klart et viktig renn før jul med tanke på at det er få lange skøyterenn i WC før 50km i VM i Lahti.
Jeg går for plan A, men har også en plan B klar. Hovedmålet er uansett 50km i Lahti.

Utfordringen med å måtte gå fort fra sesongstart er det at sesongen er lang, og en kan ikke slippe for mye opp på treninga allerede så tidlig på sesongen. Jeg kommer derfor til å trene relativt jevnt helt frem til Beitostølen, og vet at jeg kan gå fort på ski selv om jeg har en del trening i kroppen.
Ser frem til å få noen dager på Sjusjøen når jeg kommer hjem fra Italia, før jeg reiser til Beitostølen.

Jeg er offensiv, klar og gleder meg virkelig til å ta fatt på den perioden som kommer. Det er dette jeg trener for og det er nå jeg skal få igjen for den treninga jeg har lagt ned!!

img_3087

Samarbeidspartnere