Da er det igjen tid for en liten oppdatering fra langrennsverden.

1. Mai startet sesongforberedelsene for fullt. Jeg har trent fornuftig i oppstarten. Viktig å ikke brenne alt kruttet i starten. Selv om motivasjonen er på topp, så er det fortsatt mange måneder til sesongåpningen på Beitostølen og mange treningsøkter som skal gjennomføres før den tid. Det er godt å kjenne at ting fungerer bra om dagen. De standardtestene jeg har gjennomført både på løpemølla og på rulleskimølla viser at den kroppslige følelsen stemmer bra med det objektive. Utgangspunktet er meget bra og har aldri vært bedre rustet enn det jeg nå er.   I juni har jeg hatt skole ved siden av treningen. Dette var det siste jeg måtte gjøre før jeg nå har fått full permisjon fra høsten av. Vi må søke for ett år av gangen, men planen min er å ha permisjon fra studiene frem til jeg er ferdig med OL-sesongen i 2018. Kommer allikevel til å ha litt skolearbeid å jobbe med gjennom prosjektoppgaven vi skal gjøre i løpet av studiet. Er allerede i gang med denne, men fordelen er at dette ikke innebærer noe obligatorisk undervisning, som tross alt er det som er vanskeligst ifht. Reisingen og treningen når jeg går på ski. Veldig greit å ha noe annet enn ski å fokusere på, og det trenger hodet mitt.
Hadde eksamen på skolen 29/6 og 30/6. Var mildt sagt hektisk i perioden før disse, og EM i fotball passerte glatt forbi uten at jeg tok noe del i det. De siste 14 dagene før eksamen hadde jeg ikke på tven hjemme ett eneste sekund. Det var det rett og slett ikke tid til. Trening, lesing, spising og soving. Eksamenene gikk veldig bra, så det var det viktigste. Kjente at jeg var sigen etter denne perioden, men har vært flink og tatt hensyn til dette nå i etterkant.

Mitt første høydeopphold er også gjennomført. Primært i Livigno i Italia. Her lå jeg på ca 1900 moh.
Fokuset ligger på mengde og i3-intervaller mens jeg er her nede. Ikke noe problem å gjøre treningsjobben når det er så fint som her. Legger også inn styrkeøkter og hurtighetsøkter for å få litt trøkk.

Etter at jeg kom hjem var det Blink-festivalen som sto for tur, og denne sesongens første konkurranser på sommerføre.

Det gikk enkelt og greit veldig bra. Hadde ikke de største forventningene før jeg reiste, da jeg ikke akkurat har tatt det pent treningsmessig i det siste. Det har blitt mye og ikke minst god trening.

Torsdagen den uka var det Lysebotn Opp. Ei knallhard hardøkt med et meget sterkt internasjonalt startfelt. Stort sett alle de beste var på plass, så det er alltid gøy å måle krefter også sommerstid. Selv om det er til vinteren det gjelder, så gir det en god pekepinn.

Jeg hadde startnr. 36, så måtte manøvrere meg frem i feltet. Var derfor aldri i kontakt med Heikkinen og Legkov da de stakk i begynnelsen av bakken. Gjennom den lange tunnelen går det ikke an å gå forbi, så der må en pent holde plassen sin i rekken. Så fort vi kom ut av tunnelen begynte jeg jakten på de to foran som hadde fått luke. Fikk med meg Tarjei (Bø). Vi tok etter hvert igjen Legkov, men Heikkinen klarte jeg dessverre aldri å hente. Fant en god marsjfart oppover og holdt farten hans stort sett hele veien. Med ca 1 km igjen gikk Tarjei ut, og det klarte jeg ikke å svare helt på. Trodde da at det kun var Tarjei jeg hadde hatt med meg oppover, men det viste seg at Legkov også hadde bitt seg fast. Med ca 300m igjen satt jeg inn et rykk og klarte å bli kvitt han. Selv om jeg tok innpå Tarjei på slutten, så ble jeg til slutt nr. 3. Deilig å endelig ta steget opp på pallen, så det var meget bra. På en helt midt på treet dag og ikke med noen rå følelse, så er det godt å se at jeg er der jeg skal være allikevel. En god test på både det tekniske og motoren.

IMG_2820

Fredag kveld besto av gateløp i Sandnes sentrum. 15km kaos med glatt løype etter regnvær og knekte staver strødd over alt… Jeg la meg bevisst langt frem i feltet for å unngå krøll. Gikk sakte første halvdel, så gjorde et skikkelig forsøk på å stikke av gårde litt over halvveis. Knakk kun to staver i år og det var faktisk halvparten av det jeg gjorde i fjor. Den siste staven ble tråkket av med kun to runder igjen, så da bestemte jeg meg for å gå med den til mål. Ville tatt mer tid å få byttet stav enn det jeg klarte å få til med en stav mot slutten. Ble derfor ingen spurt, for å si det sånn, men var veldig sprek og forsvarte plassen min bra, så ble til slutt nr. 12. Veldig godt fornøyd med det og fornøyd med den taktiske gåingen min.

Begge løpene ble bestenoteringer for min del, så ingen tvil om at treningen så langt har båret frukter. Jeg vet også at jeg er laaaaaangt unna toppform, så det er heldigvis mye å gå på. Fortsatt knallhard jobbing frem mot sesongen nå, så blir dette meget bra.

Godt å stemple inn, og ikke minst motivasjon å ta med seg i treninga utover høsten.

 

Lørdag er det nytt høydeopphold. Gleder meg!!

Samarbeidspartnere