Da var det igjen på tide med en liten oppdatering fra langrennsverden.

Kom i går ettermiddag hjem fra et 3 ukers langt høydeopphold i Italia, Val Senales. Må si det var kontraster å reise fra tørrsnø, -5 grader og strålende sol på breen i Val Senales og hjem til milde og bløte Norge…. Været får en uansett ikke gjort noe med, men skal være så ærlig å si at jeg gjerne skulle hatt snø i høyereliggende områder.

Samlinga har vært meget bra. Jeg har fått trent bra gjennom hele oppholdet, kroppen har fungert bra og hovedfokuset har vært teknisk arbeid på ski oppe på breen. Der trener vi på ca 2900-3000moh, så de første dagene må en gå relativt pent for å aklimatisere seg til høyden.
Både Trond og Tor-Arne har virkelig vært på hugget ifht. Den tekniske jobbingen. Vi filmer og ser på både mens vi er oppe på breen for å få akutte tilbakemeldinger, i tillegg til å analysere mer i detalj når vi er nede på hotellet igjen.
Hardøktene har vi gjort på rulleski og på beina. Både kontrollerte i3-økter og økter hvor vi har tatt i noe mer.

Noe av det fineste med å være i Val Senales på denne tiden av året, er at vi kan ha strålende skiføre oppe på breen på morgenøkta, også kan vi gå i shorts og t-skjorte nede i dalen på ettermiddagen. Da snakker vi virkelig kontraster…..

Ellers fungerer det bra på laget om dagen og stemningen er på topp. Folk er flinke til å bidra på sine sterke områder, slik at vi til enhver tid har høyest mulig kvalitet på det vi gjør. Vi drar lasset sammen!
Nå var både sprinterne, damelaget og vi på samme sted. Hyggelig når vi er samlet alle sammen og dette gir helt klart visse «stordriftsfordeler» på støtteapparatsiden.

Nå begynner det virkelig å nærme seg sesongåpning på Beitostølen. Så lenge vi kom hjem fra høyden nå i går, og åpningen er allerede neste helg, er min plan å gå 15km skøyting på lørdag. Det passer best treningsmessig både etter høyden og ikke minst ifht. Det som skal skje i verdenscupen.
Videre er planen å starte WC på Lillehammer første helga i desember, for så å gå i Davos helga etter. Dette er to fine helger med distanser som passer meg meget bra, 30 km skiathlon og 30 km skøyting, så derfor har jeg fullt fokus på disse to helgene nå før jul i WC og skal gjøre alt jeg kan for å være best mulig forberedt til disse.
Gleder meg som en liten unge til å begynne å gå skirenn nå. Det kribler virkelig!!!

Skal bli spennende å se hva slags forhold vi får på Beitostølen neste helg, men dette er uansett bare en del av treninga for oss som er på lag, og ikke noe jeg topper noe form til. Det kommer som sagt to viktige helger i desember og det er da det virkelig skal smelle!!

Vi får krysse fingrene for litt kaldere vær og snø fremover!

Samarbeidspartnere