Da har vi allerede kommet inn i august måned og jeg er inne i de månedene i løpet av året hvor jeg legger ned mest trening. Sommeren har gått bra og jeg har fått gjort den jobben jeg hadde planlagt. Det har blitt mange lange økter og ikke minst mange godt intervalløkter. Favorittøkta er nok intervall fra bunn av Brøttumsbakkene og opp til Sjusjøen. Med mye fin asfalt og bra med stigning, er det helt knall!

I tillegg til mye trening i sommer har jeg også vært litt på sykehuset for å gjøre unna litt skole. Så lenge jeg har kunnet styre det selv, har det vært helt perfekt å kunne bruke de små grå litt på dager med mindre trening. Samtidig er det klart at når juli måned treningsmessig ble over 100t, så er det begrenset hva en rekker av andre ting….

I dag har jeg akkurat kommet hjem fra Sandnes og Blink-festivalen. Et knallbra arrangement som startet med Lysebotn Opp på torsdag. En av årets hardeste økter med ca 30min med sammenhengende stigning. I år var det også tidenes startfelt i herreklassen med meget høy internasjonal standard. Dessverre ble jeg tråkket av staven allerede ut fra start og måtte bruke bakken oppover på å få tak i ny stav. Etter 3 skifter hadde jeg endelig fått riktig stav, men da var toget allerede gått. Kroppen fungerte bra og det ble ei solid treningsøkt, så selv om jeg helt klart hadde mål om å bli bedre enn nr 13 som jeg ble til slutt, så er det slike ting som fort skjer på rulleski.
På fredag var det gateløp med 15km inne i Sandnes sentrum. Dette er årets treningsøkt på det å gå i felt. Med mye folk, trange gater, svinger og høy fart er det viktig å klare å unngå knall og fall. For oss som er på landslaget, så er ikke vi villige til å ofre liv og lemmer for et rulleskirenn, men det blir fort mange tette og harde dueller. Dette gjør dessverre at det ofte blir stavbrekk over en lav sko. For min egen del gikk det 4 staver i løpet av drøyt 30min med renn…..
Uansett knallbra stemning og masse folk i Sandnes!! Et viktig arrangement å stille opp på som er med på å skape blest om langrennssporten også sommerstid. Det er også kjempeviktig med tanke på rekruttering. I de aldersbestemte klassene var det nærmere 800 deltakere, hvor de første startet rundt kl 7 om morgenen…..

For min del er neste stopp nå samling med resten av landslaget på Lillehammer fra torsdag av. Det blir bra å samle gjengen igjen etter en sommer hvor vi ikke har hatt felles samling. Jeg gleder meg og ser frem til hver dag hvor jeg kan trene for å bli bedre på det jeg ikke er god nok på!!!

Samarbeidspartnere