For halvannen uke siden gikk sesongens siste WC-renn av stabelen i Holmenkollen. 50km skøyting i et helt fantastisk vær og med en helt ubeskrivelig stemning rundt løypa. Det var helt pakka med folk både inne på stadion og ikke minst ute ved Frognerseteren. Det hjelper helt klart på med så mye trøkk fra publikum hele veien.

For min del ble det også absolutt et bra skirenn. Jeg har hatt akkurat dette rennet som mål i lang tid gjennom treningen og er sånn sett veldig godt fornøyd med at jeg traff med treningsopplegget mitt frem til løpet. Jeg følte meg pigg på den lørdagen og hadde absolutt en bra dag på jobb.

Planen før start var å ligge langt fremme i feltet, men ikke kaste bort krefter ved å skulle tette luker eller gjøre andre ufornuftige ting. Lyktes bra med den strategien og følte at jeg klarte å være med i feltet billig hele veien.

Dette var uten tvil den raskeste 50km jeg noensinne har vært med på i Kollen. Det gikk ikke veldig fort underveis, men vi gikk jevnt hele veien. Dette gjorde at tetgruppa ble mindre og mindre, men ut på siste runden var vi fortsatt 16 mann i den første gruppa.

Jeg klussa litt ved siste skibytte og måtte bruke 5. Runden på å komme meg opp igjen i tetgruppa. I det jeg tok igjen teten gikk det ikke spesielt fort og jeg følte at jeg klarte lade batteriene litt før vi skulle opp til Frognerseteren siste gangen. Som forventet, var det noen som prøvde å øke farten oppover der, men det ble ikke nok til at feltet sprakk opp.
Selv lå jeg i ryggen på Alex Harvey som jeg anså som en trygg rygg å ligge bak. Han er rask og tåler fartsforandringer bra, så jeg anså det som en god plan. Når da det siste avgjørende rykket kom før vi nådde Frognerseteren, fikk Harvey helt syra og måtte slippe meter frem til de andre. Jeg fikk ikke passert han før vi svingte inn i lysløypa (den krappe venstresvingen rett før Frognerseteren), men da var det dessverre for sent. Prøvde virkelig å tette luka fremover, men hadde ikke sjans til å gjøre det alene.
Ble derfor da vann mellom båtene og en status som holdt seg til mål.

Målet mitt før løpet var topp 10, og i mål ble jeg nr 15. Selv om det ikke var langt unna det målet jeg hadde satt meg, så skal jeg innrømme at jeg var skuffa over ikke å ha nådd det resultatmålet. Jeg leverte nok et meget solid skirenn i WC, og absolutt min beste 50km noensinne, men det var allikevel så lite som skulle vært annerledes før jeg hadde vært med helt inn.
Min taktiske bommert med å ligge bak Harvey skulle vise seg å bli skjebnesvanger, og det var akkurat den feilen jeg var mest skuffa over i etterkant. Jeg var pigg og i god form, og som sagt veldig fornøyd med at jeg traff med opplegget frem mot rennet, men jeg visste allikevel veldig godt at jeg måtte være på vakt i området der hvor det siste rykket gikk.

Jeg viser med mitt resultat at jeg hører hjemme blant verdens beste skiløpere og at toppen kommer stadig nærmere. Nok et solid resultat, men jeg har enda høyere mål på sikt og gleder meg til å ta fatt på det som kommer…..

Samarbeidspartnere