Da var NM del 1 historie. For min del ble det et helt greit NM, men noe amputert. På torsdagens 15km fristil måtte jeg bryte rennet etter 6,5 km da skia mi knakk. Det viste seg at jeg ikke var alene, en opptelling viste at ca 50 par ski var ødelagt (enten knekt eller så store riper at skiene ikke kunne brukes mer) i samme utforkjøring hvor jeg knakk skien min.
Det var en del av løypa som var helt helt tragsik dårlig preparert, i tillegg til særdeles lite snø. I svingen hvor det skjedde var det gressbakke og store steiner i innersvingen og en haug med løssnø i yttersvingen. Jeg datt ikke engang, men skituppen hektet inne i snøen og knakk. Skikkelig kjedelig på en dag hvor kroppen virkelig spilte på lag. Superkreftene hadde jeg enda ikke begynt å ta av, men det er lite å få gjort noe med. Til tross for særdeles sterk kritikk fra lagledere og utøvere tok ikke TD/arrangør selvkritikk og fortsatte i sin arrogante stil.
Synd at slike ting skal ødelegge et viktig NM med tanke på VM-uttak.

I går var det nye muligheter på 30km duathlon. Hadde en helt ok dag og fikk i alle fall maks ut av denne. Jobbet knallhardt hele veien og kjempet for å henge med på tempoet som ble satt på klassisken. Aldri gått en 30km i NM med så høy fart. Det bar også feltet preg av og det ble tidlig 12-14 løpere igjen i tetpulja. Jeg lå på halen og måtte tette småluker hele tiden og det var først ut på skøytinga at jeg hadde ordentlig kontakt, på andre runden. Så kom det et skikkelig rykk og da ble det fort enda mer strekk i feltet.
Ble til slutt nr 9, og det var et helt greit resultat som jeg absolutt ikke deppet over. Så lenge jeg fikk maks ut av det jeg var god for den dagen, så var det det viktigste.

Jeg visste på forhånd at min VM-billett hang i en tynn tråd, og at jeg måtte på pallen i minst ett renn dersom dette skulle bli en realitet. Det er så mange nordmenn som har gått styggfort på ski i år, så jeg er såpass realist at jeg visste at dette skulle holde hardt.

NM røros

Allerede fra før sesongen startet har jeg sammen med landslagsledelsen vært klare på at mitt hovedmål for sesongen skulle være å stabilisere meg i WC, samt å gå et godt Tour de Ski. Gikk det fort nok her, så kunne VM blitt aktuelt, men det var ikke noe hovedmål.
Det er fortsatt slik at en må ta ett steg om gangen og det er jeg fullt klar over at jeg også må.
Derfor er jeg ikke skuffet over ikke å ha blitt tatt ut til VM. Jeg skulle gjerne vært med, men som sagt; ett steg av gangen.
Min plan er langsiktig og det handler om å skynde seg langsomt. Jeg er veldig fornøyd med å ha klart å stabilisere meg rundt topp 20 i WC og jeg leverte et meget bra Tour de Ski. Sesongen så langt har vært bra, men jeg er fortsatt skikkelig sulten på å levere en solid avslutning på sesongen og få vist at det er enda mer som bor i meg.
5-mila i Holmenkollen er derfor mitt neste viktige mål. Den går i skøyting, så det passer meg perfekt!! Etter 11 renn i januar sammen med mye reising kjenner jeg at jeg gleder meg til å få trent skikkelig en periode nå fremover. Jeg skal i alle fall sørge for at jeg er optimalt forberedt til det som skjer i WC også etter VM. Litt rart å tenke på at skisesongen i WC er over om 1,5 måned……

Jeg gleder meg til fortsettelsen og er klar for å legge ned en god treningsjobb nå fremover!!!

Samarbeidspartnere