Da var vinterens første WC-helg over for min del. Denne helgen var det mini-tour på Lillehammer med sprint fristil på fredag, 10km fristil i går og 15km klassisk jaktstart i dag.

Siden åpninga på Beitostølen har jeg vært på rulleskimølla i Oslo, og ellers ligget på Sjusjøen og trent bra der på fantastiske forhold; både oppe på Sjusjøen og nede i Natrudstilen. Kroppen har fungert meget bra og jeg kjente at jeg var i bra form inn mot denne helga.

Fredagens sprint ble en god start på mini-touren for min del. Jeg er jo absolutt ingen sprinter, og var da 5sek fra å gå videre fra prologen. Mitt beste resultat i sprint som senior…!!!! Jeg gikk teknisk bra på ski, og klarte å ikke stresse.

Jeg tok derfor med meg en god følelse inn i gårsdagens 10km fristil, samtidig som jeg var spent. Jeg visste at dette var en distanse som passet meg bra, og ikke minst i knallfine og harde løyper på Lillehammer. Dessverre ble løpet ødelagt allerede før det hadde startet. I det jeg skal sette på meg skiene før start, mister jeg balansen mens servicemannen skraper ut snø under skiskoene, og klarer å tråkke av min venstre stav. Det er da ca 2min igjen til jeg skal starte, så jeg løper tilbake til vårt støtteapparat som står noe lengre bak. De har da ikke riktig lengde på ekstrastav, og jeg får derfor en litt kortere stav enn det jeg vanligvis går med, i tillegg til at denne staven kun hadde enkel stropp. Jeg får rasket på meg skiene og kommet meg til start – mildt sagt litt stresset og helt ute av mitt mentale fokus. I tillegg klarer jeg å klabbe den ekstrastaven mellom skiene og er nedpå så vidt. Det tok også nesten en runde før jeg fikk ny riktig ekstrastav……!!!! Hele rennet gikk derfor rett vest og jeg var særdeles skuffa i går kveld. Når det er sånne ting som ødelegger, så er det veldig kjedelig. Jeg følte at formen var bra og det var derfor dumt å ikke få vist noe i nærheten av dette på rennet. Det ble derfor heller få timer med søvn i natt……

Jeg bestemte meg for at dette måtte jeg bare legge bak meg og fokusere på at det var nye muligheter i dag. Selv om sammendraget var kjørt, så kunne jeg fortsatt gjøre et godt renn i dag for å bevise for meg selv at den subjektive gode følelsen faktisk stemte.
På tur til start i dag hadde jeg også med meg TO par staver, for sikkerhets skyld. Jeg startet som nummer 64 på dagens klassiske jaktstart, snaue 2min bak lederen.
Ut fra start var jeg fokusert på å plukke rygger hele veien. Jeg kjente at kroppen fungerte meget bra, så jeg kunne bare kjøre på hele veien. Det er motiverende å stadig ta igjen folk!! Hadde også meget bra ski, og når da både hodet, kropp og ski fungerte, så blir det bra.
Jeg klatret derfor 29 plasser i sammendraget og endte til slutt som nr 35 sammenlagt (skulle vært spennende med et normalløp i går, for da hadde det blitt meget bra i sammendraget også). Selv om denne plasseringen var langt ifra målene jeg hadde før helga, så var dagens etappe meget solid!!

Jeg gikk godt på ski hele veien og klarte å ha fokus på de arbeidsoppgavene jeg hadde bestemt meg for på forhånd. Dette resulterte da i 13. beste etappetid på dagens 15km klassisk, og mine første WC-poeng i klassisk stil!!!! Kanskje det beste klassiskløpet jeg har gått så langt i min karriere, og da kun 30 sek bak Didrik som hadde bestetiden på dagens etappe.
Dagen i dag ga meg akkurat den oppturen og bekreftelsen jeg trengte. Det var fantastisk deilig å levere så til de grader på et klassiskløp!!! Dette gir meg trygghet for det jeg har gjort i sommer og høst, og ikke minst for det jeg skal gjøre videre fremover.

Første helga i desember er over og min første WC-helg er over. Det er deilig å kjenne at kroppen fungerer og jeg har tross alt mer positivt enn negativt å ta med meg etter denne helga. Dette er bare begynnelsen, og jeg gleder meg stort til fortsettelsen!! Tipper også at jeg kommer til å få sove godt i natt….

 

Ikke minst må jeg få gratulere mine lagkamerater og lagvenninner med fantastisk innsats i helga!!! Total norsk dominans!!

Samarbeidspartnere